Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief in uw e-mailbox ontvangen? Meld u hier aan.

 • Coronaclausule in koopovereenkomst

  De gevolgen van het coronavirus zijn tot in alle hoeken van de samenleving voelbaar. Wie een huis koopt, krijgt er ook mee te maken. Bijvoorbeeld als de overdracht van het huis niet op de afgesproken datum kan doorgaan.

  Lees verder >>
 • VEH vreest ongelijke behandeling bij financiële problemen

  Vooral huiseigenaren die ook als zelfstandige werken, maken zich in deze coronatijden zorgen over hun financiële situatie. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH). Het gaat dan vooral om de angst hypotheeklasten niet meer te kunnen betalen.

  Lees verder >>
 • Geen recht op helft huwelijksgemeenschap na moord op echtgenote

  Het loont in Nederland niet de moeite om iemand om het leven te brengen, om vervolgens de erfenis op te strijken. Gelukkig staat er heel duidelijk in de wet, dat iemand die is veroordeeld voor moord geen erfgenaam kan zijn van de vermoorde persoon.

  Lees verder >>
 • Bewind en Alimentatie

  In testamenten nemen ouders regelmatig een bewindregeling op. Meestal is het hun bedoeling om de kinderen pas op latere leeftijd de beschikking te geven over de erfenis. Zij willen daarmee voorkomen dat de kinderen de erfenis opmaken aan scooters, sportauto’s en verre reizen.

  Lees verder >>
 • Kinderloos en geen testament? Denk aan de rampenclausule!

  Veel gehuwde en kinderloze stellen verkeren in de veronderstelling dat zij geen testament nodig hebben. Als zij van onze notaris de vraag krijgen of ze al een testament hebben gemaakt reageren ze vaak verbaasd: ‘We zijn volgens de wet toch al elkaars erfgenaam?’.

  Lees verder >>
 • De haken en ogen aan 'Ja…. Ik wil!

  Veel trouwpartijen zijn in verband met het corona-virus uitgesteld. Elkaar het 'ja-woord' geven en ringen uitwisselen in je mooiste pak of jurk is natuurlijk ook veel mooier in gezelschap. Als met de versoepeling van de maatregelen feestjes met meer gasten weer mogelijk zijn, op gepaste afstand, dan komen de trouwerijen hopelijk weer op gang.

  Gedurende de tijd dat uw huwelijk is uitgesteld, is het misschien goed om de juridische gevolgen nog even op een rij te zetten.
  Sinds 1 januari 2018 is er namelijk veel veranderd. Er is een wijziging van het huwelijksrecht geweest, waar we u als notaris graag over informeren. De nieuwe wet is namelijk niet voor iedereen passend.

  Lees verder >>
 • Woning en mantelzorgwoning één object

  Voor de WOZ zijn een woning en een mantelzorgwoning op hetzelfde perceel één object. Dat heeft de Rechtbank Oost-Brabant onlangs geoordeeld.

  Lees verder >>
 • Schenkingen binnen zes maanden voor overlijden

  Veel mensen doen hun best om al tijdens leven schenkingen te doen aan bijvoorbeeld kinderen. Zo verkleinen zij hun nalatenschap. Ze schenken bijvoorbeeld elk jaar het vrijgestelde bedrag. Vanwege de vrijstelling hoeft er dan door de ontvanger geen schenkbelasting betaald te worden. Tegelijk verkleint men de uiteindelijke erfenis, waardoor op het moment van overlijden de aanslag erfbelasting lager uitvalt.

  Lees verder >>
 • Aftrek hypotheekrente blijft ook bij betaalpauze

  Als u vanwege de coronacrisis tijdelijk uw hypotheeklasten niet kunt opbrengen, en met de hypotheekverstrekker een betaalpauze heeft afgesproken, blijft u recht houden op hypotheekrenteaftrek.

  Lees verder >>
 • Coronacrisis leidt tot omzetting eenmanszaken in bv

  De economische terugval is voor veel ondernemers die in een eenmanszaak, maatschap of vennootschap onder firma (vof) ondernemen reden om hun rechtsvorm aan te passen naar bv. Doel is om aansprakelijkheden te beperken.

  In een eenmanszaak, vof of maatschap bent u ook met uw privévermogen aansprakelijk voor schulden en verplichtingen die u in uw bedrijf bent aangegaan. In een bv beperkt u die aansprakelijkheid. Echter, verplichtingen en schulden die dateren uit de tijd dat u nog geen bv was, blijven privé op u verhaalbaar.

  Lees verder >>